Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Μπαλαρίνα

Της Μελίνας Τ.

3 σχόλια:

  1. Nάσια, πέρασα να σου αφήσω μια καλημέρα. Είναι πολύ όμορφη η Μπαλαρίνα, ένα μεγάλο μπράβο σε όποια τη ζωγράφισε. Να έχεις ένα όμορφο σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Apisteuti i ekfrasi tou prosopou tis.merika pramata den ine tixaia, ine emfyta.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παράξενα όμορφη τούτη η μπαλαρίνα της Μελίνας Τ. Πρωτότυπα λιτή η σχεδιαστική της δομή. Με λεπτές και έντονες, συνάμα, τονικές διαβαθμίσεις. Χωρίς καμιά περιττή επεξεργασία της φόρμας Σοκάρει η σουρεαλιστική της ένταση-σ αυτό συμβάλλει καθοριστικά ο έντονος χρωματισμός των χειλιών- και η ξεχωριστή πολυσημία της.

    Μοιάζει να φτιάχτηκε στην ανάπαυλα μιας καθημερινότητας κατά τη διάρκεια της οποίας συναντά κανείς προσωπικούς και ενδιάμεσους κόσμους καθώς και μεταβλητές ταυτότητες που περικλείουν μια εύθραυστή γοητεία αλλά και αλλόκοτες αντιφάσεις.

    Η έκφραση της συμπυκνώνει ένα ολόκληρο κόσμο. Δεν προσπαθεί να αποτυπώσει κανένα άμεσα ορατό κόσμο ενώ αποστασιοποιείται από την πραγματικότητα που την περιβάλλει. Το βλέμμα της κρύβει αλλά και προδίδει μια αυτάρκεια, μια επάρκεια, ένα ενθουσιασμό. Μακριά απο δάνεια ή συσχετισμούς.

    Την βλέπω να ισορροπεί στο σημείο μηδέν. Να αιωρείται μάλλον. Μια υποψία Ναζωραίου. Με μια αίσθηση απελευθέρωσης. Σαν να δοκιμάζει τα όρια των δυνατοτήτων της σε μια προσπάθεια προσωπικής έκφρασης. Λες και πρωταγωνιστεί στην κορυφαία στιγμή ενός μπαλέτου παραισθήσεων. Έτσι για να μας θυμίζει ότι σε απλές καθημερινές στιγμές με απλές γραμμές μπορούν να δημιουργηθούν έργα τέχνης στα οποία το αίνιγμα ισορροπεί ανάμεσα στην ανθρώπινη ευαισθησία και την ψηλάφηση της ανθρώπινης ψυχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή